Алберт Попов завърши на 12-о място във вечерния слалом в Шладминг

...
Алберт Попов завърши на 12-о място във вечерния слалом в Шладминг
Коментари Харесай

Алберт Попов завърши 12-и във вечерния слалом в Австрия

Алберт Попов приключи на 12-о място във вечерния слалом в Шладминг (Австрия), годен за Световната купа по ски алпийски дисциплини. Българинът финишира в двата манша за 1:47.09 минути (52,81 и 54,28 сек.), изоставайки на 1,89 секунди зад спечелилия Линус Щрасер, който водеше след първия манш.

26-годишният Попов доста усъвършенства представянето си във второто втурване и влезе в топ 15 - беше 23-ти след първата част от надпреварата.

Германецът Щрасер приключи за 1:45.20 минути (50,46 и 54,74). Това е пети триумф за Световната купа в кариерата на 31-годишния играч от Мюнхен.

Той изпревари Тимон Хауган (Норвегия) с 0,28 сек. и французина Клеман Ноел, останал трети - на 1:02 сек. зад спечелилия.

Линус Щрасер има общо четири първи места в дисциплината слалом, реализирани от 2021 г. до момента. Преди дни той завоюва и в Кицбюел.

В генералното класиране за Големия бистър глобус преди всичко е Марко Одермат (Швейцария) с 1256 точки, пред французина Сиприен Саразен с 660 пункта.

В класирането в дисциплината слалом отпред е Мануел Фелер (Австрия) с 440 т. На втора позиция досега е Линус Щрасер с 308.  

Стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже не престават със супергигантски слалом в Гармиш-Партекнирхен (Германия) на 27 януари. 
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР